VI.“Theórosz” Nyári Filozófus Tábor

 

Intézetünk idén is megtartja a Nyári Filozófus Tábort. A július 7–10. között zajló rendezvény helyszíne a Csíkszépvíz közelében található Kishavas Panzió.
A tábor meghívottjai: a Filozófiai Esszépályázat nyertesei; a középiskolai filozófia és társadalomtudomány szakos tanárok és a filozófia iránt érdeklődő diákjaik; a filozófiai alap- és mesterképzés valamint a doktoriskola hallgatói; Vendégeink: Sárkány Péter (Logoterápia Stúdió Budapest, Apor Vilmos Katolikus Főiskola),Vik János (Logoterápia és Egzisztenciaanalízis Nemzetközi Tudományos Egyesület, Kolozsvár, BBTE Római Katolikus Teológia Kar). Külső jelentkezők részvételét önköltségi áron biztosítjuk. A táborban való részvételi szándékot (beleértve az érkezés és a távozás időpontját) a következő címen kérjük jelezni: iungvari@gmail.com

A tábor programja itt olvasható.

 

A megbeszélésre kerülő szövegek az alábbi linken érhetőek el:

Viktor E. Frankl: Orvosi lélekgondozás. A logoterápia és az egzisztenciaanalízis alapjai. Ford. Jakabffy Imre és Jakabffy Éva, Budapest, Ur, 1997, 120–127.

Viktor E. Frankl: Orvosi lélekgondozás. A logoterápia és az egzisztenciaanalízis alapjai. Ford. Jakabffy Imre és Jakabffy Éva, Budapest, Ur, 1997, 51–73.

Guy Debord: Tagadás és fogyasztás a kultúrában. (A spektákulum társadalma, VIII. fejezet)

Slavoj Žižek: A Coca-Cola mint objet petit a

Pierre Dardot – Christian Laval: Az ellenmagatartás mint szubjektivációs gyakorlat, In: Pierre Dardot – Christian Laval: A globálrezon. A neoliberalizmus múltja és jelene. EgyKettő Kiadó, 2013.

Michel Foucault: A szubjektum és a hatalom

A kreatív írásműhely szövegei