Nyári Filozófus Tábor 2015 „Három nap szakmabelieknek és tájékozódóknak”

 

A BBTE Magyar Filozófiai Intézete ez évben is megtartja a Nyári Filozófus Tábort. A július 6–9.  (érkezés 6-án; távozás 10-én) között zajló rendezvény helyszíne a hagyományhoz híven a Csíkszépvíz közelében található Kishavas Panzió, ahol kb. 30 személy részére ajánlunk különböző szakmai, valamint szórakoztató programokat (a panzió túrázásra is alkalmas hegyvidéki környezetben található, sportpálya  és fürdőmedence is van).

Kulcsszavak: filozófia, multikulturalizmus, Európa és az iszlám, szólásszabadság, a vágy alakzatai, fantazmatikus valós, hangszobrászat, hangimpulzusok, zene és figyelem, film, Fluidian koncert

 

Témakörök:

  • A Charlie Hebdo-ügy nyomában
  • Vágy, erotika és film
  • Hangszobrászat
  • Hangimpulzusok a képzőművészetben
  • Drámaműhely
  • Filmnézés és megbeszélés

A tábor részletes programja elérhető itt.

A programban feltüntetett olvasószemináriumok szövegei az alábbi linkeken érhetőek el:

A tábori programokban való aktív részvétel, az alapképzéses hallgatók számára a nyári szakmai gyakorlat, a doktori hallgatók számára pedig felkészülési programjuk szerves része. A tábor kiemelt meghívottjai:

  • a Filozófiai Esszépályázat nyertesei és résztvevői (tanáraik segítségét kérjük)
  • a középiskolai filozófia és társadalomtudomány szakos tanárok és a filozófia iránt érdeklődő diákjaik
  • a filozófiai alap- és mesterképzés iránt érdeklődő egyetemi hallgatók

Vendégeink: Zsigmond Andrea, Balázs-Oldal Ádám, Koter Vilmos, Gherasim Emil

A táborban való jelenlét, a meghívottak számára mind „bentlakó”, mind „bejáró” rendszerben biztosított. Tekintettel a szűkös anyagi keretre a helybelieket (Csíkszereda és környéke) arra kérjük, hogy a tábor programjait inkább „bejáró”-ként látogassák.

A szervezők a tábor résztvevőinek szakmai programot, szállást és lehetőség szerint ebédet biztosítanak. Útiköltséget külön nem áll módunkban téríteni, de ebédre átváltható, ezért autóbusz és vonatjegyét, legalább 3 személy közös utazása esetén üzemanyagbonját, mindenki őrizze meg.

Külső jelentkezők részvételét a táborozóknak számolt önköltségi áron (szállás és ebéd 50 ron/nap) biztosítjuk, a programokon való részvétel számukra is ingyenes.

A táborban való részvételi szándékot (beleértve az érkezés és a távozás időpontját) az iungvari@gmail.com címre küldött levélben jelezhetitek.