Tandíjkedvezmény

 

A BBTE Történelem és Filozófia Kara jelentős, 40‒50 %-os tandíjkedvezményben részesíti azokat a hallgatókat, akik a Filozófia szakkal párhuzamosan más, az egyetemen vagy a karon belüli szakot is elvégeznek, illetve azokat a BBTE végzetteket, akik a Filozófia szakot is szeretnék elvégezni. A karon érvényes kedvezményes tandíjakat lásd itt, a csatolmány 2. oldalán.)

Ezért érdemes fontolóra venni a következőket:

a) Hogyha valaki az általa óhajtott szakon a BBTE-en csak tandíjas helyet nyerhet el, tandíjkedvezményben részesülhet, amennyiben azzal egyidejűleg a Filozófia szakon sikerül elnyernie egy tandíjmentes helyet, és vállalkozik a két szak párhuzamos elvégzésére.

b) Hogyha valaki elnyert egy tandíjmentes helyet egy egyetemi szakon a BBTE-en, azzal párhuzamosan a Filozófia szakot is elvégezheti úgy, hogy tandíjkedvezményben részesül.

c) Hogyha valaki már elvégzett egy egyetemi szakot az alapképzésben a BBTE-en, egy újabb szakként a Filozófiát is elvégezheti úgy, hogy tandíjkedvezményben részesül.

A Filozófia szak képzési követelményei viszonylag jól összehangolhatók egy másik egyetemi szak követelményrendszerével, így a Filozófia szaknak egy másik egyetemi szakkal való párhuzamos elvégzése nem jár teljesíthetetlen többleterőfeszítéssel!

Egy másik egyetemi szakon szerzett oklevélnek Filozófia szakos oklevéllel való párosítása nagymértékben megemeli a szakképzettség értékét!