Doktorandusz Konferencia

 

A Filozófiai Doktori Iskola felhívása

Kedves doktoranduszok!

A Babeş-Bolyai Tudományegyetem Filozófiai Doktori Iskolája a filozófiai intézetekkel és kutatóközpontokkal együttműködve 2018-ban is megszervezi a doktori iskolai hallgatók konferenciáját Filozófiai kutatások a tudásalapú társadalomban (Cercetări filosofice doctorale în societatea bazată pe cunoaștere) címmel. A konferencia célja képet nyújtani a doktori iskolában folytatott kutatási tevékenységekről, teret biztosítva az eredmények értékelése, az együtt gondolkodás, a szakmai vélemények és tapasztalatok cseréje számára. A konferencia tematikailag nyitott, minden doktorandusznak lehetőséget kínál a saját újabb kutatási eredményei nyilvános bemutatására.

15-20 perces kutatási beszámolóval, előadással jelentkezhetnek a konferenciára.

A doktori iskola vezető tanácsa elvárja mindazon doktoranduszok jelentkezését, akik jelenleg a doktori tanulmányok aktív résztvevői. Természetesen ajánlott azoknak a doktoranduszoknak a részvétele is, akik már a hosszabbítási időszakban készítik a doktori szakdolgozatukat.

A konferencia munkálatai román és magyar nyelven, párhuzamos szekciókban zajlanak.

Időpont: 2018. május 4, péntek, 12–20 óra. Helyszín: A Babeş-Bolyai Tudományegyetem főépülete, Kolozsvár.

Jelentkezési határidő: 2018. március 30.

A jelentkezésnek tartalmaznia kell az előadó nevét, az előadás címét és 5-10 soros kivonatát, magyar és román nyelven.

A jelentkezéseket dr. Mihai Maga egy. adj., a doktori iskola titkára, valamint Gergely Alpár doktorandusz, a magyar nyelvű szekciók szervezője címére várjuk. E-mail: mihaimaga@gmail.com; gpalpar85@gmail.com

Az előadásokból készült tanulmányok számára a Studia UBB Filozófiai sorozatának különszámában online publikálási lehetőséget biztosítunk angol vagy francia nyelven (Azok is beküldhetik publikálásra a szövegeiket, akik 2017-ben vettek részt a konferencián és nem sikerült a megadott határidőre tanulmánnyá alakítaniuk a szöveget). Az előadások alapján megírt tanulmányokat június 30-ig kell elkészíteni, 10-15 oldal terjedelemben, angol nyelvű kivonatot és kulcsszavakat is mellékelve.

A tanulmányok magyar nyelvű publikálására is lesz több lehetőség.

 

Kolozsvár, 2018. febr. 27.

Dr. Veress Károly egy. tan., doktori iskola igazgató